O baterie de calitate “te ţine” până la 20 de ani, dacă sunt îndeplinite câteva condiţii esenţiale: apa din reţea să aibă presiunea standard (de 3 bari) şi duritatea admisă. De aceşti parametri răspunde furnizorul de apă potabilă. Mai departe, “durata de viaţă” a bateriei depinde de felul în care o întreţii tu. Iată ce înseamnă să îi porţi de grijă ca la carte. O baterie de calitate “te ţine” până la 20 de ani, dacă sunt îndeplinite câteva condiţii esenţiale: apa din reţea să aibă presiunea standard (de 3 bari) şi duritatea admisă. De aceşti parametri răspunde furnizorul de apă potabilă. Mai departe, “durata de viaţă” a bateriei depinde de felul în care o întreţii tu. Iată ce înseamnă să îi porţi de grijă ca la carte.
E foarte important să cureţi bateria regulat, ca să nu apuce să se depună murdăria şi calcarul din apă. Când cumperi detergenţii, verifică eticheta şi alege produse neutre sau pe bază de acid citric; uită de substanţe abrazive, care pot zgâria stratul superficial al bateriei!
Dacă optezi pentru un spray de curăţare, nu pulveriza direct pe metal, ci pe o bucată de material textil, cu care vei şterge apoi bateria. Evită şi agenţii de curăţare care conţin substanţe volatile şi care au în componenţă acid clorhidric sau acid acetic: aceste substanţe “atacă chimic” straturile de crom şi de nichel de la suprafaţa bateriei, lăsând în urmă pete gri/maronii.
Dozarea agentului de curăţare este la fel de importantă: nu utiliza o cantitate prea mare şi nici nu-l lăsa să acţioneze peste limita de timp recomandată în prospect. La final, componentele bateriei trebuie clătite cu apă din abundenţă şi şterse cu un material textil moale.
Pentru ca perlatorul să-şi facă datoria, direcţionând corect jetul de apă în lavoar, trebuie să-l verifici lunar. Dacă observi pe suprafaţa lui depuneri de calcar sau alte impurităţi, demontează- l şi curăţă- l atent, s