Cuburile de gheață folosite în șase din zece restaurante precum McDonald's, Burger King, KFC sau Starbucks conțin mai multe bacterii decât apa de la toaletă, potrivit paginii electronice a DailyMail.
Explicația experților constă în faptul că toaletele sunt curățate mai des decât mașinile de gheață.
Potrivit aceleiași publicații, gheață servită în șase din zece cele mai populare restaurante stradale din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa găsită în toalete.
Concluziile au rezultat în urma efectuării testelor științifice care au arătat că gheața de la restaurantele locale ale McDonalds, Burger King, KFC, Starbucks, Cafe Rouge și Nando au niveluri mai ridicate de bacterii decât probe de apă prelevate din vasele de toaletă.
Nici una dintre probele găsite nu prezintă însă un pericol imediat pentru sănătatea umană, dar patru dintre acestea conțin niveluri ridicate de microbi, astfel că restaurantele ar trebui să fie considerate un "risc de igienă", potrivit unui laborator acreditat de Guvernul Marii Britanii.
În cazul lui Nando și Burger King, nivelul de bacterii din gheață era mai mult decât dublu față de cel pe care oamenii de știință au declarat că așteaptă să vadă în apa de băut.