Efortul lor a dus la scăderea consumului de droguri în rândul elevilor din Braşov.
Închiderea magazinelor care vindeau etnobotanice şi o muncă mai intensă de educaţie în şcoli au dus la scăderea numărului de elevi care consumă droguri în judeţul nostru. O parte importantă din lupta împotriva drogurilor a fost dusă de Centrul de Prevenire Antidrog, în colaborare cu Casa Corpului Didactic şi Instituţia Prefectului, care au desfăşurat timp de trei ani un program extrem de amplu, intitulat „Împreună, împotriva drogurilor”.
Programul a fost pus la punct deoarece autorităţile, dar şi părinţii şi profesorii au fost extrem de îngrijoraţi de amploarea pe care o luase consumul de droguri în rândul tinerilor de vârstă şcolară. În 2010, când apăruseră magazinele care vindeau etnobotanice, numărul consumatorilor din rândul elevilor a atins un maxim nedorit şi numărul elevilor care ajungeau în stare gravă la spital era alarmant de mare. „Am format 121 de cadre didactice care au fost, practic, învăţate de psihologi, de jurişti, de medici despre tot ceea ce înseamnă droguri, cu toate modalităţile de dependenţă fizică şi psihologică pe care le determină aceste substanţe etnobotanice, numite generic psihoactive. Aceşti 121 de oameni din sistemul de învăţământ braşovean s-au întors în şcolile lor, unde au implementat proiecte care, din fericire, considerăm că au contribuit la prevenirea consumului de droguri”, a declarat Mihaela Popa, director Casa Corpului Didactic.
6.050 de elevi şi 1.000 de părinţi au fost implicaţi în proiect de-a lungul celor trei ani în care s-a derulat şi poate fi considerat un succes. „Închiderea magazinelor de etnobotanice a fost foarte importantă pentru că, atâta timp cât nu există tentaţii, şi consumul se reduce”, a explicat Anda Samson, reprezentant al Centrului de Prevenire Antidrog Braşov. Efortul lor a dus la scăderea consumulu