Procuroarea Aurelia Lora Constaniescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, cercetată pentru trafic de influenţă, a fost eliberată vineri noapte din arestul poliţiei după o decizie definitivă a instanţei supreme.
Completul de trei judecători de a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, vineri, recursul făcut de magistrat împotriva unei decizii prin care Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.
Judecătorii de la instanţa supremă au dispus astfel, definitiv, lăsarea în liberate a Lorei Constantinescu.
Magistratul trebuie să respecte o serie de obligaţii şi condiţii impuse de judecători prin decizia de eliberare.
În 18 mai, procurorii DNA au obţinut mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Aurelia Lora Constantinescu.
Lora Constantinescu a fost reţinută de DNA, după ce ar fi pretins şi primit bani, cartuşe cu ţigări şi produse alimentare pentru a-şi folosi influenţa asupra unor procurori şi poliţişti în interesul unei persoane cercetate, şi anume soţul celei care a denunţat-o.
Potrivit DNA, în perioada februarie - mai 2013, Aurelia Lora Constantinescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la persoana denunţătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, în mod direct, în total, 4.500 de lei.
Anchetatorii precizează că magistratul a primit şi produse alimentare şi nealimentare, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet şi asupra unor poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei.
Soţul denunţătoarei era cercetat în două dosare, de către organele de poliţie pentru furt de autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe