A doua ediţie a Conferinţei Internaţionale Meat & Milk (26-27 iunie 2013, Poiana Braşov, hotel Alpin) suscita în continuare interesul deosebit al fermierilor şi procesatorilor romani şi străini, al asociaţiilor şi organismelor internaţionale din sectoarele de carne şi lapte. Până la această dată, şi-au anunţat prezenta nu mai puţin de 117 firme, pe lista participanţilor adăugându-se zilnic noi companii.
Procesatorii de carne vor fi reprezentaţi de Asociaţia Romană a Cărnii, prin participarea domnului Preşedinte Ovidiu Dusleag, iar fermierii producători de carne de porc, de APCPR, prin prezenţa domnului Preşedinte Ioan Ladosi. La rândul lor, producătorii şi procesatorii de carne de pasăre vor fi reprezentaţi de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, la lucrări fiind prezent domnul Vicepreşedinte Ing. Aurel Damian, iar procesatorii de lapte, de APRIL, asociaţie condusă de domnul Preşedinte Dorin Cojocaru şi care va reuni numeroase companii membre. La Meat & Milk 2013 nu vor lipsi reprezentanţii de vârf ai Romalimenta, precum şi Preşedintele acestei federaţii, domnul Sorin Minea. Până la această dată, au confirmat prezenta companii şi asociaţii profesionale din Austria, Danemarca, Franţa, Olanda, Italia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova.
Dintre ultimele companii şi instituţii străine care au confirmat prezenta şi care vor susţine comunicări de ordin tehnic şi ştiinţific amintim:
Arla Foods-Danemarca,
Gruppo AB-Italia – AB Energy România
UECBV – Uniunea Producătorilor şi Comercianţilor de Carne din Europa
ENSCA – European Natural Sausage Casing Association
În ultima săptămână s-au alăturat în calitate de parteneri:
TRANSART,
GALLI-GALLO,
NITECH,
DANUBIUS TRAVEL – TUI ROMÂNIA,
Noi participanţi interni confirmaţi
SERGIANA – Tudor Nec,
GODAC – Radu Marian
DIANA – 1