TIMIȘOARA. Edilii se orientează mai nou spre Bursă pentru a beneficia de produse și servicii cât mai rentabile. Astfel, administrația locală a cumpărat de la Bursă palmieri cu mai puțin de 150 de euro bucata, în vreme ce în alt oraș, la Constanța, municipalitatea a dat 2.000 de euro pe fiecare arbore exotic în parte.
Acum, Primăria Timișoara va cumpăra energie electric de pe Bursă la prețuri mult mai bune decât cele oferite de ENEL.
Viceprimarul Traian Stoia a declarat, vineri, că după ce RATT a renunțat la energia electrică vândută de compania italiană și a intrat pe Bursă, a obținut o reducere de preț de 27,5%.
Acum, edilul vrea ca municipalitatea să cumpere de la Bursă curent electric și să facă economii anuale în valoare de milioane de euro.
Asta înseamnă costuri mai reduse cu 30% pentru energia electrică. Se schimbă doar furnizorul. E o reducere enormă, de 30%, ceea ce înseamnă 1-2 milioane de euro pe an. Avem foarte mulţi furnizori în Timişoara, e o piaţă liberă, noi vindem şi la bulgari. Cumpără ALRO Slatina de pe piaţa liberă, marii consumatori sunt foarte rentabili pentru cei care vând energie electrică. ENEL vinde la operatorii ăştia, care se încadrează în nişte preţuri, în funcţie de cât cumpără. Şi ei operează pe piaţa liberă, deci acolo e preţul corect. Aşteptăm să se ia decizia să intrăm pe bursă. Aceasta este o idee care încă nu e pusă în operă, dar am discutat cu factorul principal de decizie în primărie (n.r. – Nicolae Robu), care este de acord în principiu. Procedura durează în jur de două săptămâni, o lună, a precizat viceprimarul social-democrat Traian Stoia.
TIMIȘOARA. Edilii se orientează mai nou spre Bursă pentru a beneficia de produse și servicii cât mai rentabile. Astfel, administrația locală a cumpărat de la Bursă palmieri cu mai puțin de 150 de euro bucata, în vreme ce în alt oraș, la Constanța, municipalitatea