Georgia se poate lăuda nu numai cu vestigii antice și o natură care îți fură sufletul, ci și cu reforme care au poziționat-o pe harta economiilor care se dezvoltă rapid
Turiştii români, ca cetăţeni europeni, nu au nevoie de viză ca să intre pe teritoriul Georgiei. Însă, o dată ajunşi în această ţară, vor putea descoperi vestigii vechi de trei milenii. Capita la veche a Georgiei , Mtskheta, adăposteşte obiective turistice intrate în Patrimoniul Mondial al UNESCO, respectiv Catedrala Svetitskhoveli şi Biserica Jvari.
Pe urmele vechilor creştini
Despre catedrală se spune că ar fi fost construită pe locul în care o femeie a fost îngropată în veşmintele purtate de Iisus Hristos în ziua crucificării.
Alte două obiective care au fost incluse în Patrimoniul UNESCO sunt Mânăstirea Gelati şi Catedrala Bagrati din oraşul Kutaisi, capitala fostului stat antic Colchis. Mânăstirea Gelati a constituit unul dintre principalele centre culturale şi intelectuale ale Georgiei, adăpostind una dintre cele mai importante Academii ale primelor secole din mileniul al doilea.
Pe drumuri de munte
În Georgia se află trei vârfuri muntoase de peste 5.000 m altitudine, respectiv Shkhara, Janga şi Kazbegi, unde legenda spune că Prometeu a fost înlănţuit de zei pentru că le-a dat focul oamenilor. În masivul Shkhara, se află şi Ushguli, cea mai înaltă aşezare umană din Europa. Aici, la 2.200 de metri, trăiesc vreo 200 de locuitori, care înfruntă mândri vitregiile naturii.
Reformă cu succes
Dacă frumuseţile Georgiei sunt cunoscute în întreaga lume, puţini ştiu că, într-un timp foarte scurt, politicienii georgieni au tăiat în carne vie şi au implementat o reformă care a transformat statul într-unul din cele mai reuşite exemple de reformă economică liberală. Dintr-o ţară cu o fiscalitate excesivă, Georgia a devenit foarte atractivă pentru companii, graţie reduce