Numărul animalelor sacrificate în aprilie a crescut faţă de luna martie de 4,4 ori în cazul oilor şi caprelor, s-a majorat cu 53% în cazul bovinelor şi cu 30% în cel al porcilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). În luna aprilie au fost tăiate peste 20 de milioane de păsări, 2,3 milioane de oi şi capre, 417.000 de porci şi 75.000 de bovine. Preferinţa românilor pentru consumul de carne sau produse din carne de miel în perioada sărbătorilor de Paşte a făcut ca sacrificările de oi să crească atât de mult în aprilie. Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut în luna aprilie faţă de martie cu 53,1%, respectiv cu 73,5%. În unităţile industriale specializate, numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor au crescut cu 33,3%, respectiv cu 20,9%. În luna aprilie 2013,în unităţile industriale s-au tăiat 16% din totalul bovinelor sacrificate. În cazul porcilor, numărul acestora şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 30,3%, respectiv cu 28,2%. În luna aprilie 2013, sacrificările de porci în unităţile specializate au reprezentat 84,4% din total. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor au crescut cu 20,5%, respectiv cu 18,3%.
Numărul total de oi şi capre tăiate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 4,4 ori, respectiv de 4,3 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 2,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 41,7%, respectiv cu 70,4%. Au crescut, cu 6,6%, respectiv cu 5,7%, şi numărul total al păsărilor tăiate şi greutatea lor, în aprilie comparativ cu martie. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări, cât şi la greutatea în carcasă a acestora, cu 6,6%, resp