Medicii de garda de la Sf. Spiridon au avut in aceeasi zi trei cazuri de intoxicatie cu ciuperci. Pe patul de spital au ajuns doua ieseance, mama si fiica, care au inceput sa se simta tot mai rau, la scurt timp dupa ce au servit masa de pranz. Cele doua femei, de 45 si 19 ani, din localitatea Parcovaci, au recunoscut ca si-au preparat mancarea din ciupercile pe care le-au cules dintr-o padure apropiata de gospodarie. Chiar daca nu se pricepeau la tipurile de ciuperci, cele doua nu au crezut ca vor ajunge la urgente dupa ce si-au potolit pofta de ciuperci. O alta ieseanca de 36 de ani din localitatea Scobinti a ajuns la spital din acelasi motiv. Ciupercile au fost refuzate la masa de ceilalti membri ai familie, ea fiind singura ghinionista care a inceput sa acuze dureri abdominale puternice. In aceasta perioada, medicii se asteapta la mai multe cazuri de intoxicatie cu ciuperci, care sunt specialitatea de sezon, in general pentru cei din mediul rural. "La Unitatea de Primire Urgente, am primit trei paciente cu intoxicatie determinata de consumul de ciuperci. Pacientele manifestau dureri abdominale, varsaturi si greturi, motiv pentru care au fost internate la toxicologie. Nu prezinta alte riscuri majore, fiind nevoie doar de supraveghere medicala", a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
Medicii de garda de la Sf. Spiridon au avut in aceeasi zi trei cazuri de intoxicatie cu ciuperci. Pe patul de spital au ajuns doua ieseance, mama si fiica, care au inceput sa se simta tot mai rau, la scurt timp dupa ce au servit masa de pranz. Cele doua femei, de 45 si 19 ani, din localitatea Parcovaci, au recunoscut ca si-au preparat mancarea din ciupercile pe care le-au cules dintr-o padure apropiata de gospodarie. Chiar daca nu se pricepeau la tipurile de ciuperci, cele doua nu au crezut ca vor ajunge la urgente dupa ce