Cei 11 colectori autorizaţi de autovehicule uzate din judeţul Suceava vor primi, în total, 135 de tichete prin programul "Rabla", câte nouă pentru fiecare punct de colectare, aceştia apreciind că nu se acoperă nici măcar cinci la sută din solicitări, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Unul dintre proprietarii unei firme autorizate pentru colectarea de autovehicule uzate, Gheorghe Babalean, a declarat, sâmbătă, că firma sa urmează să primească nouă tichete, ceea ce e "un dezastru".
El a spus că numărul de tichete nu acoperă în judeţ nici măcar cinci la sută din cerere şi şi-a exprimat speranţa că vor primi tichete cei care au deja maşinile noi aduse în parc şi care aşteaptă tichetele ca să şi le ridice.
"Este un dezastru. Sunt foarte dezamăgit. Mi-e jenă să vorbesc cu oamenii", a spus Babalean care a menţionat că lucrează de mulţi ani în domeniu.
El a adăugat că a primit peste două sute de solicitări pentru preluarea de maşini uzate prin programul "Rabla" şi că el nu şi-a luat nicio obligaţie mai ales că numărul tichetelor este extrem de mic.
"Mai bine nu le dădeau. Numai au incitat oamenii. E fără comentarii şi e foarte multă indignare la cei care doresc să predea maşinile", a spus Babalean.
El a subliniat că judeţul Suceava are o suprafaţă mare, multe localităţi şi numeroase persoane care ar fi dorit să predea maşinile uzate.
În judeţul Suceava au fost autorizate să colecteze autoturisme 11 firme în 15 puncte de colectare în municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, oraşul Gura Humorului şi în comunele Marginea şi Fântâna Mare, care vor primi, în total, 135 de tichete.
Vineri, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) informa că firmele şi instituţiile publice vor avea de împărţit 3.000 de vouchere.
"Având în vedere numărul mare de solicitări primite de la cetăţeni, am decis să repartizăm 17.00