Cele mai căutate au fost deplasările în Maroc, fiind aprobate patru delegaţii în decus de o lună. Pe lângă vizite în Franţa, Belgia sau Germania, conducerea Camerei Deputaţilor a mai decontat în această sesiune vizite în SUA, Ecuador , Senegal şi Coreea de Sud.
Pentru fiecare deplasare în interes de serviciu, deputaţii au asigurate cheltuielile cu transportul şi cazarea, la care se adaugă şi diurna corespunzătoare fiecărei acţiuni. În plus, aleşii s-au obişnuit să deconteze absolut totul, inclusiv serviciile de translaţie şi vaccinurile obligatorii pentru ţări precum Senegal şi Ecuador.
Cât de utile sunt pentru Parlament astfel de deplasări exotice, este greu de cuantificat. Mai ales că informările pe care le întocmesc deputaţii la sosirea în ţară dau uneori impresia că sunt făcute în glumă. De exemplu, în luna martie, deputaţii Mugurel Cozmaciuc (PNL) şi Korodi Attila (UDMR) au participat la o reuniune a Comisiei pentru afaceri europene şi democraţie a APCE, desfăşutată la Rabat, în Maroc. Deplasarea a fost de 4 zile şi a costat 13.800 lei. Despre scopul lor la acea reuniune, cei doi deputaţi români au explicat, în două fraze, că au discutat cu parlamentarii prezenţi la eveniment despre subiectele aflate pe ordinea de zi. Singura referire concretă este la adresa parlamentarilor din Ucraina, cu care cei doi români spun că au abordat subiecte „legate de dezvoltarea colaborării în plan politic şi parlamentar între cele două state”. Înţelegem aşadar că au mers până în Maroc să vorbească doar cu omologii din Ucraina.
În luna aprilie, tot la Rabat, în Maroc, au fost şi deputaţii Ionuţ-Marian Stroe (PNL), Mihai Tudose (PSD) şi Cezar Preda (PDL). Deplasarea a fost de cinci zile, cu scopul declarat de a participa la lucrările unei alte comisii din cadrul APCE, Comisia pentru migraţii şi refugiaţi. De asemenea, în acelaşi oraş s-a desfăşurat şi o reuniune