Din pricina unei răceli a bichonului Puck, piesa „C.F.R. – Cometa, Copilul şi Căţelul“ nu s-a mai jucat vreme de peste două luni. Puck s-a însănătoşit, iar reprezentaţiile s-au reluat săptămâna trecută.
Atunci când un actor dintr-o piesă de teatru face guturai sau îşi luxează un picior şi nu mai poate interpreta un rol, piesa continuă, în cele mai multe cazuri, să se joace cu un înlocuitor pentru rolul respectiv. Ce se întâmplă însă când actorul este un căţel? „Anunţ. Din cauza îmbolnăvirii căţelului Puck, spectacolul «C.F.R. – Cometa, Copilul şi Căţelul» programat duminică, 24 martie, se înlocuieşte cu spectacolul «Natură moartă cu nepot obez». Biletele rămân valabile. Spectatorii care doresc returnarea banilor sunt aşteptaţi la casa de bilete. Vă mulţumim pentru înţelegere!“ Aşa a sunat mesajul publicat pe 22 martie pe site-ul Teatrului Odeon, din Bucureşti.
Puck, în rolul lui Bubico
Pentru căţelul Puck, un bichon maltez în vârstă de 12 ani, care interpretează rolul lui Bubico în piesa „C.F.R. – Cometa, Copilul şi Căţelul“, nu a existat nicio dublură. Căţelul a răcit, iar spectacolul a fost înlocuit. Săptămâna trecută, piesa, un colaj de cinci texte scurte ale lui Ion Luca Caragiale („Despre cometă – prelegere populară“, „Justiţia română. Secţia corecţională“, „D-l Goe...“, „Bubico“ şi „Atmosferă încărcată“), regizată de Alexandru Dabija, a fost jucată pe scena Teatrului Odeon. Puck, căţelul-actor, nu şi-a uitat nicio replică.
Momente şi schiţe
Sunt aproape şase ceasuri trecute de miezul zilei. Peste cinci minute începe piesa de teatru „C.F.R. – Cometa, Copilul şi Căţelul“. Sala este ocupată până la jumătate de copii care au vârste până în 12 ani. Mai sunt risipiţi câţiva şi la lojă, fiindcă „altfel se vede de acolo“. „Fă-mi o poză, aici, lângă scenă, înainte să înceapă piesa. Repede!“, se grăbeşte un puşti să zâmbească.
Pe scenă