Peste 400 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la parada gay din Bucureşti. Conform estimărilor organizatorilor de la Asociaţia ACCEPT, este cel mai mare marş din cele nouă, care au avut loc până acum. Pe ritmuri de house şi disco, manifestanţii au mers pe bulevardul Kiseleff, în sensul de mers spre Piaţa Victoriei.
Printre participanţii la marş, s-a numărat şi europarlamentarul român Ioan Enciu, care a explicat, pentru România Liberă, că, dacă ne dorim să fim în Uniunea Europeană, trebuie să acceptăm şi minorităţile sexuale.
"Am venit pentru că sunt foarte bun prieten cu Michael Cashman (europarlamentar britanic, n.red.) la Parlamentul European, suntem vecini de birou şi sunt membru al Comisiei de Libertăţi Cetăţeneşti. Eu cred că nu este normal să fim atât de ipocriţi, nu este normal ca lumea să se comporte aşa cum se comportă, trebuie să se gândească- dacă ne dorim, într-adevăr, să fim membri deplini în Uniunea Europeană, dacă toată lumea spune că e bine să fim acolo, trebuie să acceptăm şi aceste lucruri, pentru că, fără aceste lucruri, nu suntem pe deplin în Europa. Asta este, trebuie să recunoaştem.
De asemenea, şi directoarea de programe a Asociaţiei ACCEPT a explicat că marşul este important, pentru că discriminarea încă există în România.
"În condiţiile în care persoanele gay din România sunt invizibile,marşul este un moment-cheie în viaţa noastră, pentru că există oameni diverşi", explică directoarea de programe a Asociaţiei ACCEPT, Irina Niţă, pentru România Liberă. Despre amendamentul care defineşte familia ca unirea dintre un bărbat şi o femeie Irina Niţă spune că este "un pas înapoi, "discriminează: ce se întâmplă cu familiile monoparentale, cu oamenii care adoptă copii sau cu bunicii care cresc nepoţii?"
Citeşte şi AFP: GayFest Bucuresti se desfasoara pe fondul controverselor privind drepturile homosexua