La Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc din municipiul Suceava a avut loc vineri vernisajul şi festivitatea de premiere a celei de-a XVII-a ediţii a expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, cu tema „Pădurea magică a copilăriei”.
Parte a proiectului „Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc - Istorie şi legendă”
Dacă în anii anteriori evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, ameninţarea ploii i-a determinat pe organizatori (Secţia de etnografie a Muzeului Bucovinei şi Fundaţia Culturală Artex) să concentreze activitatea, la care au participat foarte mulţi copiii, în încăperile Hanului Domnesc.
În deschiderea manifestării, la care directorul instituţiei muzeale sucevene, Constantin Emil Ursu, le-a adresat participanţilor salutul de gazdă, muzeografa Maria Cruşninschi, coordonatoarea proiectului şi membru în juriul de evaluare a lucrărilor, a subliniat faptul că evenimentul face parte din acţiunea de sustenabilitate a proiectului „Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc - Istorie şi legendă”, derulat anul trecut împreună cu Fundaţia Culturală Artex.
Numărul concurenţilor din acest an aproape s-a dublat faţă de ediţia precedentă
Spre deosebire de ediţia precedentă, numărul concurenţilor la ediţia din acest an aproape s-a dublat (220 de copii, faţă de 120 - câţi au participat anul trecut). Este şi anul în care au fost acceptate în premieră şi lucrări realizate de preşcolari, care au obţinut şi ei premii şi menţiuni.
Juriul ediţiei a fost alcătuit din profesori de desen de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi şi din specialişti ai muzeului (prof. Cătălin Alexandru Chifan - preşedintele juriului, membrii fiind prof. Mihaela Aniculăesei, prof. Adrian Grosari şi muzeografele Maria Cruşninschi şi Iustina Humă).
S-au acordat premii în bani (Premiul I - 100 de lei, Premiul II - 75 de lei, Premiul III - 50 de