Scorțișoara este un condiment foarte vechi și popular. Nu numai că este extraordinar de aromată și gustoasă, ci este și foarte sănătoasă.
Iată 10 motive pentru a include scorțișoara în dieta ta zilnică:
Scade colesterolul
Studiile au arătat că doar 1/2 linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce nivelul colesterolului LDL.
Echilibrează nivelul glicemiei
Mai multe studii sugerează că scorțișoara poate avea un efect de echilibrare a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce o face deosebit de benefică pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2.
Ajută în infecția cu drojdii
Este demonstrat faptul că scorțișoara are o capacitate uimitoare de a opri infecțiile rezistente la medicamente.
Previne cancerul
Într-un studiu publicat de cercetătorii de la Ministerul de Agricultură din S.U.A., scorțișoara reduce reproducerea celulelor bolnave de leucemie sau limfoame.
Anti-coagulare
Scorțișoara are un efect foarte puternic de anti-coagulare a sângelui.
Conservant natural
Când este adăugată pe alte alimente, scorțișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare, ceea ce o face un excelent conservant alimentar natural.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Efectele secundare ale scorțișoarei