De pe orbita Pamantului, satelitii isi fixeaza obiectivele asupra Planetei albastre, dezvaluind in fotografiile lor o alta imagine a Terrei.
Intindere arida, acoperita de nisip, sare sau praf, desertul fascineaza prin imensitate si o tacere care infioara. De o frumusete aparte, aceste intinderi nesfarsite capata, practic, forme ireale in imaginile surprinse de tehnologiile spatiale. O serie de noi fotografii luate de diferiti sateliti dezvaluie desertul dintr-un unghi absolut inedit si spectaculos.
Astfel, vazut din inaltul cerului, desertul Namib formeaza un motiv complex. Considerat unul dintre cele mai vechi din lume, acest desert care indura conditii aride de aproximativ 55 de milioane de ai, are o lungime de peste 1.500 kilometri. Temperaturile diurne trec de 45 de grade, in timp ce noptile sunt glaciale.
Se poate vedea, de asemenea Dasht-e Kavi, cel mai mare desert al platoului iranian, sau, revenind in Africa, poate fi admirat Erg Iguidi, o regiune din sud-vestul Saharei acoperita cu nisip galben, care se intinde din Algeria pana in Mauritania.
Situat in Asia, desertul Gobi, o vasta regiune arida situata intre nordul Chinei si sudul Mongoliei, apare in fotografii drept o retea de linii albe intrepatrunse si care, potrivit anumitor teorii, ar fi fost trase pentru a induce in eroare satelitii spioni. Tot in Asia, in nord-vestul Chinei, se gaseste desertul Taklamakan, supranumit si « Marea mortii ».