Galerie Foto
TMIȘOARA. Cele mai noi informații legislative cu privire la mediere au fost prezentate la Timișoara. Sancțiunea respingerii cererii de chemare în judecată ca inadmisibilă, în cazul neprobării participării la ședinta de informare privind procedura medierii se va aplica la toate cererile introduse de timişeni după 1 august 2013. În acest sens mediatorii au primit informații noi.
În Timișoara avem un protocol încheiat între Curtea de Apel și Centrul de Mediere, instanțele din zona de vest a țării susțin medierea, iar în baza protocolului încheiat se fac recomandări părților cu privire la mediere, însă decizia cu privire la participarea sau neparticiparea la procedura medierii aparține în exclusivitate părților. Fiecare își decide propriul destin, fiecare decide ce e bine și ce rău pentru el, o parte dintre cetățeni pot consideră că este în beneficiul lor să își petreacă un număr de ani prin instanțele de judecată, să invesească sume de bani necunoscute la începutul deschiderii unui ciclu procesual, pentru ca în final instanța să ajungă la o hotârâre imprevizibilă, care poate să le fie favorabilă său defavorabilă. Îți asumi un risc dacă faci acest pas, mai departe, în momentul în care decizi să intri în procedura medierii îți asumi o responsabilitate, decizi tu, ești în cunoștiință de cauza în baza propriilor nevoi și interese, chiar tu ești cel care decide cum se va rezolva disputa în care ești implicat. Magistrații decid exclusiv pe prevederile legale, în litera și spiritul legii, pe de altă partă prin negociere între părți este o soluție care evident respect cadrul legal, dar se bazează pe nevoile și interesele părților, ne-a declarat Zeno Sustac, Vicepreședinte al Consiliului de Mediere din România.
Pentru a aduce noi informații în rândul mediatorilor din Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Centrul de Medier