Coordonatorul Forumului Constitutional, Cristian Parvulescu, spune ca non-discriminarea bazata inclusiv pe orientarea sexuala, adoptata de comisia pentru revizuirea Constitutiei, ar putea intra in contradictie cu alta prevedere, cea privind faptul ca familia e alcatuita dintr-un barbat si o femeie.
"Solutia de compromis ar putea fi abandonarea non-discriminarii", a spus Parvulescu pentru Ziare.com, desi considera ca non-discriminarea, pe care Forumul Constitutional a sustinut-o, e foarte importanta.
"Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai. Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa", se arata in amendamentul adoptat.
Acesta ar putea intra in conflict cu alt amendament adoptat foarte recent, cel in care se prevede ca familia e formata dintr-un barbat si o femeie.
Ce a produs Forumul Constitutional
Cristian Parvulescu spune ca Forumul Constitutional a prezentat peste 70 de amendamente, dintre care jumatate au fost acceptate.
In opinia sa, cele mai importante amendamente sustinute sunt cea privind non-discriminate, dreptul la educatie, drepturile copilului, printre care si crearea functiei de Avocat al Copilului, dar si introducerea notiunii de "demnitate umana", despre care Parvulescu crede ca e o schimbare radicala in Constitutie.
O alta modificare ar putea fi introducerea Avocatului de Mediu.
O nereusita - impiedicarea traseismului
Coordonatorul Forumului Constitutional vede o mare nereusita in faptul ca amendamentul care ar fi prevazut ca un parlamentar care trece la alt partid isi pierde mandatul a fost respins