Societatea Remat Cluj a primit doar 40 de vouchere pentru programul "Rabla" pe întreg judeţul Cluj, numărul fiind considerat "revoltător de mic, o bătaie de joc", în condiţiile în care în anii trecuţi primea circa 1.800, iar printre colectorii acceptaţi în judeţ se află şi o firmă de tâmplărie.
Directorul comercial al SC Remat SA Cluj, Mircea Ştef, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că distribuirea voucherelor pentru programul "Rabla” va începe luni dimineaţă, acestea urmând să se epuizeze în câteva minute.
"Remat Cluj are patru puncte de lucru în judeţ, unul la Câmpia Turzii, unul la Gherla şi două în Cluj-Napoca. Pentru fiecare am primit câte zece vouchere pentru programul "Rabla", adică 40 în total. Este revoltător, jenant şi penibil, este o bătaie de joc să primim aşa puţine vouchere. Am făcut patru drumuri la Bucureşti, să fim în ordine cu dosarul, şi pentru ce, pentru 40 de vouchere? Vom începe luni dimineaţă distribuirea lor, dar în câteva minute le epuizăm. Ne-am aşteptat să primim măcar 300 de vouchere pe judeţ, după ce anii trecuţi am primit în jur de 1.800", a spus Ştef.
Acesta a reclamat faptul că Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat vouchere pentru programul “Rabla" şi unor SRL-uri din judeţ, despre care a spus că nu ştie cum ar fi putut respecta cerinţele.
"La Cluj s-au mai dat vouchere şi la 14 firme de dezmembrări auto, e incredibil ce se întâmplă. Nu ştiu cum au fost acestea verificate şi cum au putut să respecte cerinţele", a afirmat Ştef.
Directorul comercial al Remat Cluj speră ca numărul de vouchere pe judeţ să fie suplimentat după prima tranşă, pentru a onora toate solicitările.
Potrivit site-ului Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe lista colectorilor acceptaţi în judeţul Cluj pentru programul "Rabla”, pe lângă Remat SA se numără diverse firme din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Tur