Şi-au făcut ucenicia în bucătărie de la MASTERCHEF, iar acum concurenţii celui de-al doilea sezon al show-ului de cooking de la Pro Tv au început deja să îşi transforme pasiunea într-un stil de viaţă. Fie că s-au apucat de cursuri de bucătari, că s-au angajat în restaurant sau că merg la evenimente culinare, toţi trăiesc încă pe pielea lor schimbarea adusă de MASTERCHEF.
În marea finala Aida şi Alex, câştigătorii primelor două locuri, au primit şi câte un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia, astfel că amândoi abia aşteaptă să descopere secretele acestei bucătării. Până atunci, Aida Parascan, câştigătoarea MASTERCHEF, s-a întors deja în România, unde va sta până la sfârşitul verii, şi deja pune umărul la deschiderea unui restaurant în Buzău.
”E un proiect foarte frumos, eu mă ocup de proiectarea bucătăriei, instruirea personalului din bucătărie şi conceperea unui meniu”, spune Aida, care are nenumărate propuneri de a colabora cu restaurante din toată ţara. ”E cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. E o onoare că am avut posibilitatea să fiu acolo, alături de profesionişti şi să îmi demonstrez atât mie, cât şi celorlaţi că o femeie poate mult. Deocamdata am decis să stau în România pe toată perioada verii. Vreau să studiez mai mult, dar să fac şi practică. Mi-ar plăcea să fac un turneu culinar prin ţară. Sunt convinsă că voi reuşi”, mai spune Aida.
După ce s-au împrietenit la MASTERCHEF, Alex, Nini, Mihai şi Victor au păstrat legătura şi chiar au mers împreună la evenimente culinare. Aşa se face că săptămâna trecută, jucătoarele de la echipa feminina de baschet U Cluj au avut bucuria să mănânce preparate facute de nişte MASTERCHEFI.
Alex Hora, Nini, Mihai Toader şi Bogdan Roman s-au organizat în aşa fel încât să pună la cale un festin în aer liber:
“Am gătit în aer liber, într-un cadru m