Proiectul de zeci de milioane de lei pentru promovarea localităţilor din România se pare că s-a dus pe apa sâmbetei. "e-România 2" va fi cercetat de procurorii Curţii Supreme, iar "site-ul-mamă", "e-România", se pare că a ajuns portalul unui centru de cercetare al Universităţii din Bucureşti.
Una dintre cele mai mari ţepe din vremea guvernării pedeliste a ajuns la poarta justiţiei. Guvernul va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru cercetarea unei "hoţii" pe bani publici, cunoscută sub numele "e-România 2". Mai exact, organele de anchetă vor analiza "drumul" milioanelor de lei alocate, în perioada 2010-2011, de Ministerul Comunicaţiilor, din Fondul de rezervă bugetară, pentru un portal de informaţii despre localităţile din România. Neregulile identificate de inspectorii Corpului de Control al Primului-Ministru au privit organizarea licitaţiei pentru atribuirea contractului şi cheltuirea fondurilor. Beneficiarul sumelor exorbitante a fost Omnilogic SRL în urma unei proceduri de atribuire cu un document falsificat. Până la momentul controlului, care a scos la iveală toate neregulile, ministerul a efectuat plăţi de 37,2 milioane de lei pentru acest proiect, suma acoperind doar 71,58% din valoarea totală a portalului. Deşi partea financiară a mers ca pe roate, se pare că România nu a avut niciodată un site. Conform Corpului de Control, furnizorul Omnilogic SRL nu a finalizat portalul "e-România 2", "nefiind atinse, astfel, obiectivele de bază ale investiţiei", arată inspectorii.
"e-România" nu mai este "în lucru"
În anul 2009, ministrul comunicaţiilor din acea perioadă, pedelistul Gabriel Sandu, a lansat portalul "e-România". Acesta a stârnit mari controverse, apărând chiar critici cu privire la faptul că anumite informaţii postate pe site-ul oficial www.romania.gov.ro, prezentat în proiect