Producătorii de lapte şi de carne de vită din localităţile situate în zonele defavorizate pot depune, începând de astăzi, cererile pentru obţinerea sprijinului financiar acordat din fonduri europene. Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Aceste subvenţii sunt acordate crescătorilor de vaci de lapte şi/taurine din rase de carne sau metişi cu rase de carne. Crescătorii de animale trebuie să depună o cerere pentru toate exploataţiile deţinute, cu codul de exploataţie înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru a beneficia de acest sprijin, bovinele din exploataţie trebuie să fie cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute să fie efectuate la zi.
În Vrancea, pe lista localităţilor situate în zonele defavorizate se află comunele Andreiaşu de Jos, Bîrseşti, Chiojdeni, Jitia, Mera, Năruja, Negrileşti, Nereju, Nistoreşti, Paltin, Păuleşti, Poiana Cristei, Reghiu, Soveja, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vintileasca, Vizantea-Livezi şi Vrîncioaia.
Producătorii de lapte şi de carne de vită din localităţile situate în zonele defavorizate pot depune, începând de astăzi, cererile pentru obţinerea sprijinului financiar acordat din fonduri europene. Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Aceste subvenţii sunt acordate crescătorilor de vaci de lapte şi/taurine din rase de carne sau metişi cu rase de carne. Crescătorii de animale trebuie să depună o cerere pentru toate exploataţiile deţinute, cu codul de exploataţie înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru a beneficia de acest sprijin,