La iniţiativa Cercului de Ornitologie “MUGURAR” Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna “FALCO TINNUNCULUS”, s-a organizat în premieră în România, primul concurs ornitologic şi de educaţie ecologică, inclus în Calendarul Activităţilor de Educaţie Regională ce se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei.
Astfel, în perioada 6 – 9 iunie 2013, municipiul Sfântu Gheorghe a găzduit Concursul Regional Interdisciplinar de Ornitologie si Educaţie Ecologică CIP-CIP (Cunoaşte – Iubeşte – Protejează), la care au participat cca. 40 copii din clasele IV – VIII din 6 judeţe. Partea teoretica a concursului s-a desfăşurat în Sfântu Gheorghe, iar partea practică, la Rotbav – Situl Natura 2000 Dumbrăviţa-Rotbav-Măgura Codlei.
Concursul a constat în probe diverse, printre care prezentarea unui mini-proiect de salvare a unei specii periclitate din zona echipei, probă de recunoaştere a păsărilor în teren, probă teoretică (observarea, viaţa, descrierea şi recunoaşterea păsărilor).
La finalul probelor, pe podium s-au situat: echipa elevilor Școlii dinDumbrăviţa (județul Braşov) în coordonarea prof. Gabriela Rusu – locul I, echipa elevilor din Maramureş – locul II şi echipa din Tulcea (Maliuc) – locul III.
Fiecare secţie a concursului a fost premiată, dar şi cei mai activi dintre elevi. Toţi participanţii vor participa în tabăra naţională de ornitologie Maliuc – Vadu din luna august. De asemenea, se doreşte ca în 2014 să se organizeze în zona judeţelor Covasna şi Braşov primul concurs de acest gen la nivel naţional.
La iniţiativa Cercului de Ornitologie “MUGURAR” Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna “FALCO TINNUNCULUS”, s-a organizat în premieră în România, primul concurs ornitologic şi de educaţie ecologică, inclus în Calendarul Activităţilor de Educaţie Regional