Autorităţile se aşteaptă la ce e mai rău pentru zilele de luni şi marţi. Apele Dunării cresc pe zi ce trece. Estimările Apelor Române arată că debitul fluviului la intrarea în România - zona Baziaş - va fi în creştere şi va ajunge la 8.700 metri cubi pe secundă, peste media multianuală a lunii iunie, de 6.400 metri cubi pe secundă.
Deja Dunărea a făcut ravagii în statele riverane. Cel puţin 19 persoane au murit în ultima săptămână, iar experţii au estimat că daunele economice în Germania ar putea depăşi 11 miliarde de euro din cauza inundaţiilor din ultima perioadă.
În România, autostrada Bucureşti-Feteşti şi calea ferată Bucureşti-Constanţa riscă să fie inundate la începutul acestei săptămâni dacă precipitaţiile anunţate pentru 10 iunie şi 11 iunie vor fi abundente, având în vedere şi unda de viitură care este aşteptată pe Dunăre.
Sursa: Mediafax// Localnicii din Feteşti construiau, pe 18 martie 2006, un dig pe malul bratului Borcea al Dunării, pregătindu-se de o eventuală inundaţie, după ce apele fluviului au crescut cu aproape un metru în numai 24 ore
Ministrul Mediului, Lucia Varga, a admis sâmbătă, într-o intervenţie televizată, că actualul sistem de apărare nu mai poate asigura un grad ridicat de apărare împotriva inundaţiilor pe Dunăre.
Toate eforturile se îndreaptă în prezent către consolidarea digului de apărare de pe Braţul Borcea, malul drept, km 34, pentru care Apele Române au anunţat sâmbătă seara „măsuri de urgenţă”. Mai exact, este vorba de zona comunei Stelnica, judeţul Ialomiţa. Scopul lucrărilor îl constituie prevenirea cedării digului, din cauza eroziunilor care au avut loc.
Apele Braţului Borcea au scăpat de sub control şi în iulie 2010, când mai multe gospodării din Feteşti, Ialomita, au fost inundate ca urmare a infiltraţilor apărute în digul de protecţie. Şi în 2006 Dunărea a produs inundaţii în m