Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, susţin cercetătorii australieni. Femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci îşi reduc cu 64% riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Mai mult, ceaiul verde asociat cu ciupercile scade cu 90% riscul îmbolnăvirii de cancer de sân, scrie ziarulring.ro. iupercile crude conţin proteine digerabile, toţi aminoacizii esenţiali, vitamine (provitamina D2 şi vitamina B), minerale precum potasiu şi cantităţi foarte mici de sodiu, grăsimi săturate şi calorii. Ciupercile au făcut parte din hrana omului încă din cele mai vechi timpuri, la început în stare proaspătă şi după descoperirea focului şi coapte sau fierte, scrie unică.ro.
Fiind singurul aliment de origine vegetală ce conţine vitamina D, ciupercile sunt importante în alimentaţia vegetarienilor, a persoanelor care prezintă intoleranţă la lactoză şi în tratamentul ostoporozei.
Ciupercile Agaricus spp. (bisporus şi edulis), prin conţinutul lor în vitamine şi săruri minerale, sunt considerate energizante şi mineralizante, recomandate în perioada de convalescenţă. Unii nutriţionişti menţionează că aceste ciuperci au şi virtuţi antialergice.
Compuşii naturali din ciuperci au rol în inhibarea enzimelor din organism, proteinelor care stimulează producerea de estrogen, responsabil de favorizarea dezvoltării mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de san, scrie vitamix.ro. Experţii sugerează că legumele care acţionează ca inhibitori, reduc producerea de estrogen şi ajuta la prevenirea cancerului de sân.
De asemenea, ciupercile ar putea ajuta la prevenirea cancerului prin furnizarea de compuşi naturali antioxidanţi. Antioxidanţii au rol în neutralizarea radicalilor liberi (substanţe chimice naturale care pot deteriora celulele de ADN şi iniţia procesul de cancer) şi ajuta la refacerea daunelor care au fost provocate deja. În unele labo