Despre averea lui Marin Condescu există foarte multe speculaţii şi aproape nimic palpabil, cu excepţia celor două vile pe care familia sa le deţine în cartierul Primăverii din Tg-Jiu. În lipsa unei declaraţii de avere, despre care colegii săi sindicalişti spun totuşi că există, liderul FNME a afişat o singură dată documente cu o importantă sumă de bani, din postura de salvator al echipei de fotbal Pandurii Tg-Jiu, fără să ofere explicaţii în legătură cu provenienţa acestora.
Concret, în ultimii doi ani de zile, Condescu a constituit mai multe depozite la o bancă, cu trei dintre acestea, în valoare totală de peste două milioane de euro, a garantat credite de 1,4 milioane de euro. Cu toate astea, apropiaţii săi din conducerea FNME spun că liderul sindical nu este milionar în euro.
Cele opt conturi ale lui Condescu
Despre banii şi averea preşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie există doar aproximări, în funcţie de cifrele financiare ale afacerilor pe care acesta le controlează. Prima şi singura oară când Condescu a afişat public documente cu o importantă sumă de bani, împrumutaţi de la bancă, pentru a salva Clubul Pandurii de la sancţiuni pe plan sportiv din cauza unei datorii pe care o avea către alt club de fotbal, s-a întâmplat în urmă cu doi ani şi „patronul echipei de fotbal”, aşa cum este prezentat de presa sportivă, a punctat la capitolul imagine. Mai exact, în februarie 2011, Marin Condescu împreună cu soţia sa au devenit investitori la Fondul Deschis de Investiţii Raiffeisen Euro Plus, cumpărând titluri emise de fond în valoare de 802.282 euro, adică vreo 35 de miliarde de lei vechi. În luna martie, Condescu s-a împrumutat 400.000 de euro, garantând creditul cu acţiunile cumpărate cu o lună în urmă. Liderul sindical a împrumutat la rândul său suma Clubului Pandurii, banii fiind plătiţi Clubului Dinamo în contul un