Activitatea ANI a fost lăudată de o prestigioasă companie de audit, care arată că Agenţia este percepută ca un model de bună practică inclusiv pentru democraţiile consolidate. Auditorii au reţinut şi „o creştere cantitativă a numărului de dosare câştigate în instanţă”, în urma evaluărilor făcute de ANI. Inspectorii de integritate au avut o activitate bogată şi la Cluj.
Auditul privind activitatea ANI în 2012 a fost desfăşurat pe parcursul a zece săptămâni, şi a fost efectuat în conformitate cu Standardele Internaţionale privind Serviciile Conexe. Raportul, finalizat de Deloitte Audit la sfârşitul lunii trecute a constatat "abordarea modernă a managementului ANI, implementarea a 90% din obiectivele Strategiei de prevenire si combatere a averilor nejustificate, conflictelor de interese si incompatibilităţilor, precum şi creşterea numărului de dosare câştigate în instanţă".
Deloitte Audit a constatat că personalul ANI „are o bună pregătire profesională adecvată complexităţii sarcinilor de realizat", dar şi faptul că „activitatea Inspecţiei de Integritate se remarcă prin volumul de dosare instrumentate de către inspectorii de integritate, înregistrându-se o medie de peste 200 dosare în lucru / inspector în cursul anului 2012". Raportul menţionează şi faptul că „în desfăşurarea activităţii ANI un factor cheie îl reprezintă Sistemul Informatic de Management Integrat al Declaraţiilor de Avere şi Interese (SIMIDAI) care a devenit mai eficient şi este folosit cu succes de către inspectorii de integritate.
În ceea ce priveşte activitatea preşedintelui ANI, Horia Georgescu, Deloitte Audit a concluzionat că „eforturile focalizate pe implementarea unui complex de măsuri de prevenţie şi conştientizare au condus la rezultate concrete în combaterea corupţiei prin mijloace administrative, precum şi în consolidarea integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnită