„La CE Oltenia se încalcă legea”, a fost concluzia deputatului PC Dolj Cristiana Anghel după întâlnirea de vineri cu sindicatele din minerit şi energie. „Dialogul s-a transformat în şmecherie de cartier”, a spus senatorul PNL Gorj, Dian Popescu. „Ţineţi steagul sus!”, a fost îndemnul deputatului PSD Gorj Vasile Popeangă, în timp ce senatorul PP-DD Gorj Tudor Barbu a comparat CE Oltenia cu Titanicul, despre care numai unii ştiu că se scufundă, iar ceilalţi nu sunt lăsaţi să afle adevărul. Cei mai vehemenţi sunt democrat liberalii, care au cerut publicarea contractului de management al lui Ciurel, care rămâne manager privat, deşi a vândut doar jumătate din energia planificată.
Un număr de 12 parlamentari din Gorj, Dolj și Mehedinți au acceptat invitația președintelui Federației Naționale Mine Energie, Marin Condescu, de a discuta la Târgu Jiu despre situația Complexului Energetic Oltenia. Sindicalistul Marin Condescu a prezentat cifre privind starea economică a CE Oltenia, dar și câteva soluții.
Condescu i-ar da premiul Nobel lui Ciurel
Liderul FNME a trecut la tablă și le-a explicat parlamentarilor din Oltenia care este îngrijorarea sindicatelor și a declarat din nou că societatea este în faliment. „Cei care conduc compania sunt la pescuit, sunt în vacanță, nu sunt interesați de companie”, a spus Condescu. Acesta a dezvăluit că bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an este unul mincinos. „Ni s-a spus că trebuie să facem un buget mincinos ca pe piață să ieșim cu un preț competitiv pe MW”, a spus Condescu, precizând că ar fi imposibil să fie cerere pentru 18 TW energie termo şi 30 de milioane de tone de lignit.
Condescu a explicat de ce nu este avantajoasă reducerea săptămânii de lucru de la cinci la patru zile. Acesta spune că pentru 4 zile fără plată angajatul pierde circa 30% din leafă, dar și indemnizația la șomaj și vechimea în muncă