Deşi preparatele le-au dat bătăi de cap, bucătarii din al doilea sezon al showului de la Pro TV simt deja efectele emisiunii care le-a adus prestigiul dorit mai repede decât se aşteptau. Concurenţii s-au angajat în restaurante, participă la evenimente culinare şi au început să studieze gastronomia.
În marea finală, Aida Parascan a primit 50.000 de euro şi, la fel ca şi Alexandru Hora care s-a clasat pe locul secund, a fost recompensată cu un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia.
A doua câştigătoare „MasterChef“ România va rămâne în ţară până la finalul verii şi, cu toate că în urmă cu doar câteva săptămâni a declarat că este prematur să-şi lanseze o afacere, s-a hotărât să-şi deschidă un restaurant în Buzău.
„E un proiect foarte frumos, eu mă ocup de proiectarea bucătăriei, instruirea personalului din bucătărie şi de conceperea unui meniu“, a spus Aida, după ce a primit numeroase propuneri de a colabora cu restaurantele din ţară.
«MasterChef» e cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. E o onoare ca am avut posibilitatea să fiu acolo, alături de profesionişti şi să-mi demonstrez atât mie, cât şi celorlaţi că o femeie poate mult. Deocamdată, am decis să stau în România pe toata perioada verii. Vreau să studiez mai mult, dar să fac şi practică. Mi-ar plăcea să fac un turneu culinar prin ţară, sunt convinsă că voi reuşi“, mai spune Aida.
După ce s-au împrietenit la «MasterChef », Alex, Nini, Mihai şi Victor au ţinut legătura şi au mers împreună la evenimente culinare. Săptămâna trecută, jucătoarele de la echipa feminină de baschet U Cluj au avut ocazia de a mânca preparatele realizate de Alex Hora, Nini, Mihai Toader şi Bogdan Roman.
„Am gătit în aer liber într-un cadrul mirific. Meniul a fost un Bogracs la ceaun, pui Shanghai, salată vietnameză, pulpe de pui şi aripioar