Șapte persoane, printre care și un copil de doi ani, au ajuns sâmbătă la centrele de primire urgențe de la spitalele din județ, fiind diagnosticate cu intoxicație cu ciuperci. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci.
Pe lângă ciupercile comestibile se cunosc și cel puțin 50 de specii toxice. În general, intoxicațile cu ciuperci se caracterizează prin grețuri, vărsături, dureri de stomac, diaree, hepatită acută toxică și insuficiență hepatocelulară. Sunt evidente simptome generale: frisoane, febră, transpirați, uscăciunea mucoaselor sau, dimpotrivă, hipersecrețe salivară și renală. Gravitatea intoxicaților cu ciuperci este dată în special de insuficiența hepatică fulminantă și insuficiența renală care duc frecvent la deces. Prezentarea de urgență la medic este obligatorie în cazul apariței simptomelor menționate, ținându-se cont că apariția simptomelor la interval mai mare de șase ore de la consum are prognostic grav, iar tulburările digestive frecvent prezente au consecințe mai importante la copilul mic și vârstnic.
Șapte persoane, printre care și un copil de doi ani, au ajuns sâmbătă la centrele de primire urgențe de la spitalele din județ, fiind diagnosticate cu intoxicație cu ciuperci. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci.
Pe lângă ciupercile comestibile se cunosc și cel puțin 50 de specii toxice. În general, intoxicațile cu ciuperci se caracterizează prin grețuri, vărsături, dureri de stomac, diaree, hepatită acută toxică și insuficiență hepatocelulară. Sunt evidente simptome generale: frisoane, febră, transpirați, uscăciunea mucoaselor sau, dimpotrivă, hipersecrețe salivară și renală. Gravitatea intoxicați