Ingrediente:
1 kg piept de porc fără os
4 căței de usturoi
1 lingură cimbru uscat
25 g unt
Pentru sos:
25 g unt
sare
15 cană caise uscate
2 caise din compot
1 linguriță miere
1 linguriță sos de soia
150 ml vin alb
piper
1 ceapă
Preparare:
1. Pieptul de porc se unge cu usturoiul pisat şi amestecat cu cimbru. Se aşează într-o tavă de cuptor, se pune untul şi se dă la copt pentru 30 de minute.
2. Între timp, într-o tigaie cu unt topit se înmoaie ceapa şi, după ce aceasta a devenit aurie, se adaugă caisele din compot, tăiate mărunt, caisele uscate tăiate mărunt, sosul de soia, vinul alb şi mierea. Se lasă să dea un clocot.
3. După 30 de minute de copt, se scoate tava, se pune sosul, sare şi piper şi se lasă la cuptor încă 30 de minute.
Timp de preparare: 15 min
Timpul de gătire: 70 min
Gata în: 1 ore, 25 min
Sursa: unica.ro
Ingrediente:
1 kg piept de porc fără os
4 căței de usturoi
1 lingură cimbru uscat
25 g unt
Pentru sos:
25 g unt
sare
15 cană caise uscate
2 caise din compot
1 linguriță miere
1 linguriță sos de soia
150 ml vin alb
piper
1 ceapă
Preparare:
1. Pieptul de porc se unge cu usturoiul pisat şi amestecat cu cimbru. Se aşează într-o tavă de cuptor, se pune untul şi se dă la copt pentru 30 de minute.
2. Între timp, într-o tigaie cu unt topit se înmoaie ceapa şi, după ce aceasta a devenit aurie, se adaugă caisele din compot, tăiate mărunt, caisele uscate tăiate mărunt, sosul de soia, vinul alb şi mierea. Se lasă să dea un clocot.
3. După 30 de minute de copt, se scoate tava, se pune sosul, sare şi piper şi se lasă la cuptor încă 30 de minute.
Timp de preparare: 15 min
Timpul de gătire: 7