Volksbank a castigat in instanta dreptul de a reintroduce comisionul de risc in contractele de credit, clientii bancii fiind astfel obligati sa restituie aproximativ 25.000 euro ca sume restituite si cheltuieli de judecata, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti
Curtea de Apel Bucuresti a anulat astfel o decizie mai vehce a Tribunalului Bucuresti in acest caz, motivand ca nu este indeplinita una din conditiile necesare pentru declarea unei clauze abuzive – crearea unui dezechilibru intre obligatiile partilor.
"Scopul comisionului de risc rezulta chiar din denumirea sa, respectiv de acoperire a riscului de nerambursare a creditului, astfel incat in Conventia de credit nu este necesara explicarea detaliata a sa. Pentru intimati esential era sa cunoasca cuantumul comisionului de risc si daca acesta era convenabil pentru ei. Legea 193/2000 stipuleaza doar obligativitatea unei formulari clare, neechivoce, intr-un limbaj inteligibil a clauzelor contractuale, nu si necesitatea explicarii motivelor care stau la baza perceperii taxelor, comisioanelor, ori a dobanzilor", se arata in sentinta citata.
Hotararea poate fi atacata cu recurs, insa este executorie, ceea ce inseamna ca Volksbank va incepe procesul de recuperare a sumelor. Banca a fost reprezentata in acest dosar de catre casa de avocatura Vilau & Mitel.
Banca a suferit si o pierdere: un client a obtinut anularea comisionului de administrare Un client al Volksbank a castigat in instanta anularea acestui comision prevazut intr-un act aditional semnat la presiunea bancii, dupa cum reiese din sentinta pronuntata de Judecatoria sectorului 2 Citeste si:Curtea Constitutionala din Germania ar putea respinge masurile adoptate la summit-ul UEParlamentarii opozitiei reclama nerespectarea algoritmului la numirile de la Curtea de ConturiUSL a contestat la Curtea Constitutionala noul Cod al Muncii @N_