Turiştii şi localnicii curioşi să guste feluri de mâncare care se regăsesc în meniul puşcăriilor americane, au avut această ocazie în weekendul care a trecut. Clienţii din Philadelphia au putut să încerce inclusiv un preparat numit Nutraloaf, considerat o pedeapsă culinară greu de suportat de mulţi dintre răufăcătorii de pe teritoriul SUA.
Restaurantul inedit a fost amenajat într-o închisoare dezafectată şi transformată într-o atracţie turistică, Penitenciarul de stat din Philadelphia, închisoare pe unde a trecut şi celebrul gangster Al Capone, anunţă Huffington Post.
Ideea organizatorilor a fost pusă în practică de o firmă de catering deţinută de un fost ofiţer, John Freeman, care a lucrat în sistemul penitenciar din Philadelphia. Meniul a conţinut feluri de mâncare oferite puşcăriaşilor în anii ′30, ′40, dar şi în zilele noastre. Printre acestea, carne friptă de vacă alături de o garnitură denumită terci indian (un fel de mămăligă locală), hamburger cu sfeclă şi sos brun, dar şi oroarea culinară Nutraloaf, un amestec de orez, cartofi, năut, varză, fulgi de ovăz, morcovi şi margarină. Unii deţinuţi au dat statul american în judecată pentru ca acest fel de mâncare, oferit de regulă deţinuţilor recalcitranţi, să fie scos din meniu.
Bunătăţi numai pentru puşcăriaşii cuminţi
Organizatorii au declarat că au dorit ca prin intermediul acestui eveniment să arate publicului larg, cum a evoluat meniul din penitenciare de-a lungul timpului. La acest moment, prizonierii din SUA sunt încurajaţi să înveţe să gătească în cadrul unor cursuri de gastronomie. Un exemplu este cantina închisorii Graterford, în afara oraşului Philadelphia, unde meniul include wafe, grătar de porc şi pui, dar şi feluri de mâncare pentru vegetarieni. Însă aceste bunătăţi sunt rezervate numai deţinuţilor model.
Clienţii pofticioşi au fost î