Crin Antonescu, acest Angela Merkel al Comisiei de revizuire a Constitutiei (asa cum s-a autointitulat), pare profund marcat de cuvantul securitate cu S mare.
Dovada e si faptul ca USL, in frunte cu co-presedintele Crin Antonescu, a decis luni sa umble la prevederile din Constitutie care reglementeaza activitatea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), facand o singura modificare, de forma, nu de fond. Dar ce modificare!
"Am convenit sa facem o modificare de denumire, ramanand exact aceleasi atributii, dar sa inlocuim titulatura de Consiliu Suprem de Aparare a Tarii, care suna asa un pic din alte vremuri, cu Consiliul National de Securitate, care are exact acelasi atributii pe continut", a explicat Antonescu, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta USL.
Istoricul Crin Antonescu pare sa fi uitat ca, in Romania, nu "apararea tarii" suna "din alte vremuri", ci chiar cuvantul "Securitate". Pentru cei mai multi dintre romani fostul serviciu de informatii comunist a fost si inca mai este unul criminal, teroarea exercitata de fostii lui angajati sau colaboratori nefiind asa usor de sters din memorie ca pentru presedintele PNL.
Un subtil omagiu, o incercare de a spala imaginea fostului serviciu, o razbunare la adresa unui for, CSAT, in care Crin Antonescu a inregistrat esec dupa esec cat timp a fost presedinte interimar, in 2012?
Sau pur si simplu Crin Antonescu e asa de convins ca va ajunge presedinte la anul incat isi pregateste un consiliu cu a carui denumire se simte mai familiar, dat fiind faptul ca unii dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai sunt Dan Voiculescu, Sorin Rosca Stanescu si Ioan Ghise, cu totii fosti colaboratori ai Securitatii?
Crin Antonescu, acest Angela Merkel al Comisiei de revizuire a Constitutiei (asa cum s-a autointitulat), pare profund marcat de cuvantul secu