Ciresele, precum multe alte fructe, contin antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi din corp, ceea ce inseamna ca pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer, a bolilor de inima si, in plus, incetinesc procesul de imbranire.
In Statele Unite exista o disputa controversata intre FDA (Autoritatea Americana pentru reglementarea alimentelor si a medicamentelor) si asociatiile producatorilorsi procesatorilor de cirese. Si atunci te poti intreba, pe buna dreptate, daca ciresele sunt atat de sanatoase pe cat credeai. Ar trebui, oare, sa renunti si sa nu mai mananci aceste fructe? Raspunsul este NU.
Controversa vine in legatura cu pretinsele beneficii asupra sanatatii pe care procesatorii spun ca le produse care contin sau care sunt facute din cirese, precum pastile, capsule, suc etc. Nu sunt, astfel, puse sub semnul intrebarii beneficiile cireselor proaspete.
In vreme ce numeroase studii au demonstrat beneficiile pentru sanatate ale cireselor, reprezentantii FDA nu sunt de acord cu etichetarea unor produselor care contin cirese cum ca pot preveni, trata sau vindeca anumite boli precum guta sau cancerul. Specialistii de la FDA sustin ca aceste tipuri de revendicari implica faptul ca fructele sunt „medicamente” care vindeca boli – fara teste care sa demonstreze aceste vorbe.
Asta nu inseamna ca oamenii nu ar trebui sa includa ciresele in dieta. Sunt doua tipuri de cirese, cele dulci si cele amare. Precum alte fructe, ciresele nu contin grasimi, sunt sarace in calorii si sodiu si sunt bogate in vitamine si minerale, precum potasiul, Vitamina C, si complexul vitaminic B.
Cele mai multe studii stiintifice au fost facute pe beneficiile pentru sanatate ale cireselor amare.
Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro
Foto: realitatea.net Tag-uri: consum, cirese, sanatate
Ciresele, precum multe alte fructe, contin an