Răzvan Onoaie, Ştefan Manolache şi Daniel Badea Hahui împart de doi ani aceeaşi pasiune, sportul cu motor. Cel mai mare dintre copii este în clasa a treia iar cel mai mic în primul an de şoală. Din păcate pentru ei, după rezultatele de excepţie obţinute anul trecut în campionatul de karting, unde Ştefan Manolache şi Răzvan Onoaie au obţinut aurul şi argintul după şase etape grele şi eforturi mari din partea părinţilor, 2013 va fi un an extrem de greu.
Piloţii în miniatură au trecut la o clasă superioară de kart şi dincolo de greutăţile inerente pe care le întâmpină piloţii debutanţi atunci când concurează cu alţii cu experienţă, constănţenii sunt nevoiţi să se antreneze în afara judeţului. Unica pistă de karting funcţională pe litoral nu mai corespunde din punct de vedere al virajelor şi liniilor drepte cu vitezele superioare (100 de kilometri pe oră) pe care le dezvoltă noile karturi ale copiilor şi astfel, echipa este nevoită să se deplaseze cu tehnicieni, karturi şi maşina de asistenţă la Bucureşti pentru fiecare sesiune de antrenament.
Toate costurile, suportate de familii
Un pasionat de competiţii cu motor şi în acelaşi timp proprietarul unui atelier auto de pe litoral, Daniel Pisică este în acelaşi timp antrenorul şi mecanicul echipei şi, de asemenea, însoţeşte echipa şcolarilor la concurs. Toate costurile cu deplasarea şi piesele de schimb sunt suportate de către familii, fără nici un sprijin din partea vreunei autorităţi locale sau agent economic de la malul mării. De altfel, sportul cu motor nu este sprijinit deloc pe litoral, iar cei câţiva piloţi care au concurat anii trecuţi la nivel naţional la raliuri şi alte competiţii fac cu greu faţă cheltuielilor şi au început să se retragă din competiţii.
Cinci weekend-uri de foc
Weekend-urile în care se desfăşoară etapele din Campionatul Naţional de Karting sunt extrem de solicitante