REVOLTÃ Husenii au ajuns la limita rãbdãrii în ceea ce priveste facturarea apei de cãtre Aquavas! Cu facturile în mâini, supãrati de sumele impuse în contul unor cantitãti de apã pe care spun cã nu le consumã, oamenii cer sã li se facã dreptate! Acestia s-au enervat si mai tare, când au auzit cã cei din conducerea Aquavas Vaslui se laudã cu faptul cã, cel putin la Husi, societatea este… pe profit!
Indiferent de câte modernizãri s-au fãcut sau se fac la reteaua de alimentare cu apã potabilã a orasului, facturile husenilor sunt la fel de mari. Aproape toti clientii Aquavas-ului, mai cu seamã locuitorii de apartamente, plãtesc metri cubi în plus, chiar dacã apometrele lor aratã o cantitate mult mai micã decât cea care, în final, se regãseste pe facturã. De pildã, la un bloc de pe strada Nicolae Lupu, proprietarul unui apartament, în care locuiesc douã persoane, a plãtit pentru luna trecutã contravaloarea a 11 mc de apã potabilã, iar unul dintre vecinii sãi a achitat factura cu 8 mc. Pe toatã scara, oamenii sunt nemultumiti de cât li se adaugã la facturile Aquavas si împreunã cautã solutii pentru a stopa ceea ce ei cred cã înseamnã un abuz!
“Cum de li se dã voie sã ne factureze cât vor ei?!”
“Eu cred cã este un abuz sã scrii pe facturã ce vrei tu, iar omul sã plãteascã. De ce sã plãtim noi cât scrie pe facturã, dacã pe apometrul meu aratã cã am consumat 2 sau 3 metri cubi de apã? De ce sã plãtesc 11 mc? În fiecare lunã, zeci si zeci de lei dati aiurea? Nu înteleg cum de li se dã voie de cãtre institutiile de control, ca sã ne punã pe facturã cât vor ei!? Va trebui sã facem un demers, sã ne unim cu totii, ca sã îi dãm în judecatã”, a spus Luminita, 48 de ani. “Într-adevãr, subsolurile sunt pline cu apã, dar nu stiu dacã e vina noastrã, cã tevile sunt rele, cã situatia este asa cum este. Noi am cumpãrat un apartament, suntem racordati la un sistem