Săptămâna a debutat cu creşteri pentru Dow Jones şi euro faţă de leu Creşteri se consemnau şi pentru euro faţă de yenul japonez. Moneda unică avea însă o evoluţie de sens contrar faţă de dolar. Tot pe minus evoluau şi preţurile futures ale aurului şi petrolului. Mai mult, chiar şi Dow Jones a început să dea semne de scădere după ora 17.00. Lichiditatea de ansamblu era bună, cu 1133 de contracte încheiate până la ora 17.30. Valoarea tranzacţiilor era de 16,4 milioane lei.
Derivatul pe indicele american Dow Jones Industrial Average era cel mai tranzacţionat pe piaţa sibiană cu peste 900 de contracte pe scadenţa din luna în curs, reprezentând circa 80% din volumul de până la ora menţionată. DEDJIA_RON creştea cu doar 15 puncte, valorând 15.235 de puncte. În SUA se observau fluctuaţii între creşteri şi scăderi după ce S&P a potenţat perspectivele sale pentru America şi după ce datele din China au depăşit estimările economiştilor.
După ce scadenţa iunie s-a încheiat, speculatorii interesaţi de evoluţia raportului euro/dolar s-au mutat rapid pe scadenţa septembrie, dar lichiditatea era redusă. La ora 17.30 se observau numai 78 de contracte pe paritate, cu miza pe deprecierea monedei comune. Aceasta pierdea 0,21% şi era estimată la 1,32030 USD. Dacă faţă de dolar euro se aprecia, în schimb, moneda europeană câştiga teren faţă de yenul japonez, tot pe scadenţa septembrie. Conform datelor de la ora 17.30 euro era estimat la 130,36 yeni, în urcare cu 1,20% Numărul contractelor era de 12. Euro se aprecia şi faţă de leu, atât pe iunie cât şi pe septembrie, dar pe un volum redus.
Pentru uncia de aur, evoluţia era una "roşie" cu o scădere de 6 USD pe scadenţa iunie, la 1375 USD. Lichiditatea era destul de modestă, observându-se doar 55 de contracte SIBGOLD_RON. Se mai tranzacţiona şi derivatul pe preţul petrolului, cotaţia barilului fiind estimată la 95,35 USD