În timp ce multe ţări din Europa îşi contabilizează pagubele, autorităţile de la noi spun că sunt pregătite pentru momentul în care viitura, care a măturat Europa, va lovi ţara noastră.
Cu toate acestea, dacă viitura, anunţată să lovească România în 15 iunie, va rupe digul de la Feteşti, Autostrada Soarelui ar putea fi inundată pe segmentul Feteşti-Cernavodă, iar o conductă de petrol de interes naţional va fi ruptă.
Autorităţile vor să refacă acum digul care a fost şubrezit la ultimele inundaţii. Vor să îl întărească cu o "membrană" din pietriş şi să îl ramforseze cu piloni metalici.
Cu toate acestea, ministrul Apelor a asigurat că viitura nu va fi atât de puternică în momentul în care va intra în ţara noastră.
În acest timp, guvernul cancelarului Angela Merkel pregătea o reuniune de criză cu conducători din landuri, în vederea discutării repartiţiei costurilor inundaţiilor, scrie cotidianul german Leipziger Volkszeitung în ediţia de luni.
"Ne confruntăm cu o catastrofă naţională", a declarat pentru ziar Gerda Hasselfeldt, o deputată din cadrul partidului conservator CSU din Bavaria, altă regiune dur afectată de inundaţii.
Oraşul bavarez Passau a fost afectat în urma creşterii nivelului apelor Dunării şi a doi afluenţi ai acesteia, care se întâlnesc în acest oraş, la frontiera cu Austria. Revărsarea a lăsat, săptămâna trecută, mii de clădiri în noroi.
Revărsarea Dunării a afectat de asemenea Austria, Slovacia, iar în prezent Ungaria, unde apele fluviului urmează să atingă nivelul maxim, la Budapesta, duminică seara.
Citeşte mai multe despre: inundatii inundatii dunare viitura dig Fetesti autostrada Soarelui
În timp ce multe ţări din Europa îşi contabilizează pagubele, autorităţile de la noi spun că sunt pr