Parohia Bisericii Romano-Catolice Maria Regina Păcii a pornit campania „Cruciada castităţii”, prin care tinerii îşi iau un angajament public pentru castitate şi respectarea abstinenţei sexuale până la căsătorie.
Iniţiativa aparţine părintelui paroh Ioan Chişărău, care le înmânează tienerilor care îşi iau angajamentul “Cruciadei castităţii”, un Certificat de castitate. Cu acesta vor putea spune partenerului de viaţă: “Eu m-am păstrat curat/ă pentru tine, mama/tatăl viitorilor mei copii”.
“Maica Sfântă ne promite ajutor dar şi noi trebuie să facem un efort pentru a o urma. Împărăţia lui Dumnezeu e atât de legată de virtutea castităţii, încât Isus o propune în cele opt fericiri:
Virtutea castităţii constă în stăpânirea voinţei asupra simţurilor. Sufletele curate sunt biruitoare împotriva instinctelor animalice; acest triumf real al luptei încununează sufletele curate cu aureola sfinţeniei.Castitatea e virtutea cea mai frumoasă, pentru că numai într-un suflet curat se poate oglindi chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Sfânta curăţie ne face plăcuţi ca nişte îngeri în faţa lui Dumnezeu”, susţine părintele Ioan Chişărău.
Acest ritual pentru promovarea castităţii se desfăşuară de două ori pe an în biserica Greco-catolică din Parcul Carmen Silva (fosta Doina), în mai şi octombrie, lunile Maicii Domnului.
Iniţiatorii proiectului au redactat şi un manual de educaţie creştină intitulat “Aspiră”, care este de fapt o traducere din limba engleză a cărţii lui Scott Phelps. Manualul a fost tipărit în 500 de exemplare şi se vinde cu 15 lei bucata.
Reprezentanţii bisericii au făcut demersuri pe lângă Ministerul Educaţiei pentru ca acest manual să fie introdus şi în şcoli.
“De obicei acele relaţii sexuale care încep în tinereţe nu se stabilizează