Cea mai mare dintre Librăriile Adevărul, cea din Bucureşti de pe strada Doamnei nr. 27 – 29, de vizavi de Spitalul Colţea, găzduieşte de luni, 10 iunie şi o secţiune specială de cărţi de anticariat.
Spaţiul dedicat Anticariatului a fost amenjat la subsolul librăriei, preţ de circa o lună de zile. Bibliofilii au acum ocazia de a găsi în Librăria Adevărul din strada Doamnei nu doar cărţi apărute recent, ci şi peste 2000 de volume tipărite, cu precădere, în diverse perioade ale secolului trecut. Astfel, Anticariatul Adevărul include cărţi din domeniile medicinei, tehnicii, beletristicii, filosofiei, istoriei, călătoriilor, social-politic, juridic sau administrativ.
Programul anticariatului este identic cu cel al librăriei, adică de luni până vineri de la ora 9.00 la 21.00, iar sâmbăta şi duminica de la 9.00 la 20.00. Preţul cărţilor de anticariat este cuprins între 5 şi 25 de lei. Una dintre „bijuteriile” anticariatului este cartea în douăsprezece volume a lui A.D. Xenopol, „Istoria Românilor din Dacia Traiana”, apărută acum aproape un secol şi care se menţine într-o condiţie excelentă.
Amatorii de chilipiruri mai pot găsi în rafturile anticariatului Adevărului opere semnate de clasici români în frunte cu Eminescu, Caragiale, Arghezi, Cioran, Noica sau zeci de titluri din colecţia „Romanul Secolului XX”, atât de apreciate în anii”80 şi care nu şi-au pierdut nici azi atractivitatea.
De asemenea, Anticariatul Adevărul oferă la preţuri excelente şi o altă colecţie extrem de căutată în epoca comunistă, cea a volumelor despre artă şi civilizaţii, susţinută cândva de Editura Meridiane.
Iar celor preocupaţi de istoria Partidului Comunist Român anticariatul le oferă câteva discursuri susţinute cândva de ultimul secretar general al acestei formaţiuni, Nicolae Ceauşescu, cu diverse plenare sau întâlniri de lucru.