În judeţul Covasna puţini sunt cei care sesizează potenţialul turistic al satului tradiţional: potrivit redactorilor englezi ai blogului The Healing Sources, pâinea cu untură şi ceapa verde pot deveni principala atracţie a regiunii.
Doi fotografi şi doi jurnalişti din Marea Britanie au sosit în judeţul Covasna cu scopul de a identifica locuri naturale cu calităţi terapeutice, funcţionale şi astăzi. Pe parcursul călătoriilor efectuează vizite în 12 ţări europene, de la Marea Baltică, până la Marea Neagră cu scopul de a prezenta locuri necunoscute turiştilor englezi, în cadrul unei publicaţii de turism.
Membrii grupului au vizitat unitatea de îmbuteliere a apei minerale de la Vâlcele, mofetele de la Covasna, sauna şi bazinul în aer liber de la Peteni, precum şi o gospodărie rurală. Între timp au dezvăluit şi faptul că, anul trecut, cu ocazia târgului internaţional de turism de la Londra, au făcut cunoştinţă cu Albert Zoltán, reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna. El a fost cel care i-a convins de faptul că judeţul Covasna este o destinaţie care poate constitui un obiectiv important al turismului wellness.
În opinia fotografului Christian Banfield, o mare parte a societăţii occidentale s-a plictisit de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate şi materiale artificiale. „Am avut informaţii despre locurile din Europa de Est, am decis să venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am văzut, considerăm că este ceva minunat: resursele locale sunt copleşitoare, arhitectura este fascinantă, iar tratamentele sunt tradiţionale.”
„Nivelul profesional este deosebit de ridicat” – a spus conducătorul proiectului, Sophie Benge. „Wellness-ul constituie tema noastră, deci acesta va apărea şi în carte. Posibil că acesta nu este un subiect care să prezinte interes pentru toţi turiştii, dar noi am venit aici cu a