Cercetătorii care au explorat flora şi fauna din nord-vestul Africii s-au întors acasă după mai bine de o lună petrecută în expediţia ştiinţifică Merzouga 2013.
Un grup de 14 exploratori din România, Slovenia şi Maroc au continuat să investigheze biodiversitatea nord-vest africană, în zona platoului Annoual, a munţilor Atlas, a masivului Jebel Bani din munţii AntiAtlas, a regiunii costiere atlantice şi a văii fluviului Moulouya până în estuarul acestuia la Mediterana.
„A fost o nouă misiune încheiată cu rezultate deosebite în ciuda unui buget destul de modest“, declară Răzvan Popescu-Mirceni, coordonatorul Oceanic-Club.
Pentru prima dată, specialiştii români au reuşit să pună bazele unui protocol între Muzeul Antipa şi Institutul Ştiinţific al Universităţii Mohammed V. Agdal din Rabat.
„Până anul acesta, înţelegerile şi acordurile privind proiectele de cercetare comune se realizau de la un an la altul. Pe parcursul acestei misiuni, în urma întâlnirii cu directorul general al Institutului Ştiinţific al Universităţii Mohammed V Agdal din Rabat s-au pus bazele unui protocol pe termen lung între Muzeul Antipa şi acest institute. Au fost reluate astfel schimburile de lucrări ştiinţifice şi publicaţii, după mai bine de 25 ani de întrerupere“, arată biologul Răzvan Popescu-Mirceni.
Vă mai recomandăm
Constănţeni, în expediţie internaţională. Oceanic-Club a plecat în Africa, la graniţa dintre Maroc şi Algeria
FOTO Biologul care păzeşte tot ce mişcă în Marea Neagră