Ingrediente
- 1 kg de roşii foarte coapte
- 6-7 căţei de usturoi
- o jumătate de ceapă
- o mână de busuioc proaspăt
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare
Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă mărunt şi se pun la călit într-o oală adâncă, alături de patru linguri de ulei de măsline. Se adaugă jumătate din busuioc, şi se lasă la călit 2-3 minute. Roşiile se taie mărunt şi se adaugă în oală. Se toarnă 1.5 l de apă peste legume, şi se lasă la fiert preţ de 30 de minute. La sfârşit, se adaugă sare, piper iar tot conţinutul se pasează cu blender-ul.
Se serveşte cu pâine prăjită şi busuioc proaspăt pe deasupra.
Poftă bună!
Ingrediente
- 1 kg de roşii foarte coapte
- 6-7 căţei de usturoi
- o jumătate de ceapă
- o mână de busuioc proaspăt
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare
Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă mărunt şi se pun la călit într-o oală adâncă, alături de patru linguri de ulei de măsline. Se adaugă jumătate din busuioc, şi se lasă la călit 2-3 minute. Roşiile se taie mărunt şi se adaugă în oală. Se toarnă 1.5 l de apă peste legume, şi se lasă la fiert preţ de 30 de minute. La sfârşit, se adaugă sare, piper iar tot conţinutul se pasează cu blender-ul.
Se serveşte cu pâine prăjită şi busuioc proaspăt pe deasupra.
Poftă bună!