Galerie Foto
TIMIȘOARA. Experiența a patru mandate în fruntea Primăriei Timișoara, în perioada 1996-2012, a fost cuprinsă într-un volum, pe care Gheorghe Ciuhandu l-a lansat luni, 10 iunie, la un an de când nu mai este primar. Despre carte, fostul edil spune că este „fără picanterii”. La lansarea care a avut loc la Casa Adam Muller Guttenbrunn au luat parte zeci de persoane. Lui Gheorghe Ciuhandu i-a fost alături soția Ana Maria, fiul George, foști colaboratori din Primărie și de la instituțiile din subordine, dar și numeroși simpatizanți. Istoricul Victor Neumann a spus că regretă faptul că actualul primar, Nicolae Robu, nu este prezent deoarece între un primar și alt primar trebuie să existe o continuitate, o predare de ștafetă. Robu se află în delegație în Coreea.
Cred că timișorenii l-au îndrăgit pe dl Gheorghe Ciuhandu în calitatea sa de primar pentru că au găsit un spirit civic absolut remarcabil alături de inteligența, de capacitatea de a fi prezent în fiecare zi. Domnia sa a asigurat de-a lungul celor 16 ani o pace socială între diverse grupuri. A avut înțelegere pentru toate categoriile sociale, nu numai pentru elite. A fost extrem de binevoitor cu toate comunitățile pentru că în Timișoara nimeni nu este minoritar. Istoria locală și națională nu pot să nu țină seama de ceea ce a gândit dl inginer Gheorghe Ciuhandu. Cred că instituțiile locale au de câștigat prin recunoașterea meritelor predecesorilor. Domnia sa a reușit să demosntreze că este un manager cu multiple valențe, a fost de părere istoricul Victor Neumann, în expunerea sa.
Despre cartea-document al cărei autor este, Ciuhandu spune că nu este apologia unei persoane sau a unei perioade. Este doar o relatare în spiritul transparenței de care am dat dovadă în funcțiile publice deținute.
Profesorul Nicolae Țăran, unul dintre cei mai mari economiști ai României, a spus că este apropi