Aroma japoneză a dat culoare vineri seară unui eveniment marca Bubble Tea. Este vorba de localul situat în Copou, pe bulevardul Carol, acolo unde s-a desfăşurat o petrecere privată pentru clienţi ce s-au putut delecta cu sushi, un fel de mâncare japonez atent pregătit de bucătarul localului şcolit în afara graniţelor, dar şi de băuturi delicioase. Pentru a intra în atmosfera japoneză, reprezentanţii Bubble Tea au invitat Asociaţia Româno-Japoneză din Iaşi să facă o demonstraţie de dans în faţa invitaţilor. Aceasta a constat în două momente artistice deosebite, prezentate de patru tinere îmbrăcate în port tradiţional japonez. „Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei şi pot spune că cei aproape douăzeci de tineri care fac parte din ea sunt pasionaţi de tot ceea ce înseamnă cultura japoneză. La început am avut un profesor japonez care ne-a învăţat să dansăm, iar apoi am învăţat singuri. În această seară am prezentat două dansuri, iar costumele pe care le-am purtat sunt cele utilizate în general de japonezi pe timp de vară”, ne-a pus Alina Anton, membru fondator al Asociaţiei Româno-Japoneze.
După momentele artistice, invitaţii s-au bucurat propriu zis de sushi, care a fost adus şi prezentat de însuşi bucătarul de la Bubble Tea. Am stat de vorbă de asemenea şi cu managerul localului, care ne-a prezentat conceptul evenimentului, şi care ne-a spus cum vor putea ieşenii să se bucure de sushi la Bubble Tea de acum înainte. „Am organizat o seară cu degustare de sushi, care se numeşte Sushi Delights. Pot spune că suntem singura locaţie din Iaşi care are bucătărie de sushi şi un bucătar foarte priceput şi foarte inventiv atunci când vine vorba de acest preparat japonez”, a declarat Gabriel Mihalache, managerul de la Bubble Tea.
El a continuat, precizând că prin evenimentul de vineri s-a dat start promovării ideii de sushi în Iaşi, în speranţa că vor