Sunt două tabere clar împărţite: cei care consideră că este un păcat şi un lucru inacceptabil ca două persoane de acelaşi sex să formeze o familie şi sunt ceilalţi care sprijină aceste demers, fie din motive politice sau sociale, fie că sunt de acord cu această mişcare de modernizare a societăţii în care trăim.
Unii au catalogat homosexualitatea drept o boală, alţii sunt de părere că modul în care părinţii îi îmbrăcau în copilărie (de ex. băieţii cu părul lung, îmbrăcaţi în rochiţe de mămicile care îşi doreau fetite) şi-au lăsat amprenta asupra deciziilor de mai târziu. Cert este că de-a lungul timpului procentajul persoanelor care au înclinaţii homosexuale a rămas constant.
Dar care sunt efectele unei familii de homosexuali asupra copiilor?
Dr. Robert Oscar Lopez, profesor la Universitatea de stat Northridge, din California, spune despe sine că este bisexual, dar că a fost crescut de o mamă lesbiană şi partenera ei.
Însă afirmaţia făcută de Lopez ar trebui să ridice nişte semne de întrebare. Profesorul spune că este în favoarea legalizării uniunii civile a homosexualilor, dar este împotriva redefinirii căsătoriei.
"Toată viaţa mi-am dorit să am o mamă şi un tată". Lopez scrie că micuţii crescuţi de parteneri de acelaşi sex "resimt profund lipsa unui tată sau a unei mame, indiferent câtă iubire primeşte din partea părinţilor lui gay. Aceşti copii ştiu că nu au nicio putere să schimbe faptul că sunt privaţi de un tată sau o mamă", spune Lopez.
Decizia pe care cei care îl cresc o iau în dreptul copilului îl face pe acesta să se simtă „deconectat de caracteristicile care ţin de sexul celor din jurul lui" şi să tânjească să aibă un model de sex opus. Lopez atrage de asemenea atenţia asupra faptului că, deşi îi iubesc pe cei care i-au crescut, copiii cuplurilor gay experimentează furie cu pivir