Ansamblul Folcloric „Junii Dobrotesei” a participat, sâmbătă, la un festival naţional de folclor, care s-a desfăşurat în localitatea Drăgăşani, Vâlcea, de unde s-a întors cu un loc I şi două locuri II. Acesta este un nou succes de care se bucură şi coregraful Sandu Rizea, care s-a mai remarcat şi alături de alte ansambluri din judeţ cum ar fi Brâuleţul, din Pârşcoveni, sau cel din Bălteni.
Ansamblurile folclorice oltene continuă să se remarce cu mândrie la festivalurile la care iau parte. Dacă în decursul săptămânilor trecute evidenţiam Ansamblul Folcloric Brâuleţul, din Pârşcoveni, care obţinea un merituos loc întâi la un festival internaţional din Sighetu Marmaţiei, de această dată cei care au încântat auditoriul şi au obţinut premii notabile sunt membrii Ansamblului „Junii Dobrotesei”. La Festivalul Naţional de Muzică şi Dans „Batca”, festival care a avut loc la Drăgăşani, au participat ansambluri folclorice din mai multe judeţe, printre care se numără şi Piatra Neamţ, Cluj, Vâlcea, Ploieşti, Dâmboviţa, Dolj, Gorj şi Olt. Din judeţul nostru, ansamblul comunei Dobroteasa a fost singurul participant ales de către conducerea Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Ceea ce au în comun ansamblurile „Brâuleţul” şi „Junii Dobrotesei”, considerată de mulţi cheia spre succes, este coregrafia realizată de Sandu Rizea.
Locul I pentru căluşul oltenesc
Căluşul a fost dansul care a adus prima poziţie ansamblului oltean, dans care a fost pregătit minuţios de către cei 18 căluşari.
„Căluşul este un dans care se bucură de o popularitate foarte crescută din partea tuturor atunci când este realizat cum trebuie. Căluşarii noştri au ţinut cont de fiecare sfat primit şi, astfel, au convins juriul că ei sunt cei care merită primul loc la secţiunea de ansambluri. Mă bucur că am putut adăuga o nouă diplomă de loc I palmaresului nostru. Vreau