Jurnalişti englezi, redactori la "The Healing Sources", care vizitează 12 ţări europene pentru a identifica locuri naturale cu calităţi terapeutice, pe care să le prezinte turiştilor "plictisiţi" de tratamentele spa scumpe, au apreciat ca "minunate" resursele naturale găsite în judeţul Covasna.
Doi fotografi şi doi jurnalişti din Marea Britanie, redactori la publicaţia destinată turismului "The Healing Sources", au vizitat judeţul Covasna, la sfârşitul săptămânii trecute, cu scopul de a identifica locuri naturale cu calităţi terapeutice, încă funcţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând un comunicat transmis luni de Consiliul Judeţean Covasna.
Potrivit sursei citate, jurnaliştii englezi vizitează 12 ţări europene, de la Marea Baltică până la Marea Neagră, cu scopul de a prezenta locuri necunoscute turiştilor englezi.
Membrii grupului au vizitat unitatea de îmbuteliere a apei minerale de la Vâlcele, mofetele de la Covasna, sauna şi bazinul în aer liber de la Peteni, precum şi o gospodărie rurală.
Fotograful Christian Banfield consideră că o mare parte a societăţii occidentale s-a plictisit de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate şi materiale artificiale.
"Am avut informaţii despre locurile din Europa de Est, am decis să venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am văzut considerăm că este ceva minunat: resursele locale sunt copleşitoare, arhitectura este fascinantă, iar tratamentele sunt tradiţionale”, a spus Banfield.
Jurnaliştii englezi au remarcat frumuseţea locurilor şi viaţa sănătoasă pe care o duc localnicii din mediul rural şi care s-a pierdut în procesul de globalizare.
"Când vorbim de turism, fiind o temă specifică, nu ne gândim doar la acele lucruri care fac parte din viaţa de toate zilele. Nouă însă, mofetele, izvoarele carbogazoase ne ating sufletul, mai ales pentru că venim di