In Romania, majoritatea primariilor doar cheltuiesc - mai bine sau mai prost - banii stransi din taxe si impozite fara sa faca investitii care sa aduca alti bani la buget. Una dintre putinele exceptii in acest sens este Primaria Oradea. In 2013, institutia are un buget de 100 de milioane de euro din care venituri proprii 50%. Totodata, in prezent Oradea are contracte semnate pe fonduri europene in valoare de 200 milioane de euro. De asemenea, administratiile publice s-au plans cand Guvernul le-a blocat organigramele - practic interzicandu-le sa mareasca numarul de angajati. In perioada 2008 - 2009, Primaria Oradea a redus cu 30% numarul de angajati.
Cum poti face performanta in administratia locala? Cum se poate ca o institutie publica sa faca afaceri profitabile? Ce fonduri europene a accesat Oradea? Ce proiecte mari sunt in lucru? Ce se intampla cu cainii comunitari? Primarul orasului Oradea, Ilie Bolojan, discuta online cu cititorii miercuri, incepand cu ora 10.30.
Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului. Va rugam sa puneti maxim doua intrebari de persoana.
Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana. In Romania, majoritatea primariilor doar cheltuiesc - mai bine sau mai prost - banii stransi din taxe si impozite fara sa faca investitii care sa aduca alti bani la buget. Una dintre putinele exceptii in acest sens este Primaria Oradea. In 2013, institutia are un buget de 100 de milioane de euro din care venituri proprii 50%. Totodata, in prezent Oradea are contracte semnate pe fonduri europene in valoare de 200 milioane de euro. De asemenea, administratiile publice s-au plans cand Guvernul le-a blocat organigramele - practic interzicandu-le sa mareasca num